Gradovi

Ledena kiša pretvorila fočanske ulice u bob staze

Ledena kiša pretvorila fočanske ulice u bob staze
Foto: Srna | Ledena kiša pretvorila fočanske ulice u bob staze

FOČA - Izlazak iz žestokog minusa i ledena kiša pretvorili su jutros Foču u klizalište - ulice su okovane ledom, a pogotovo trotoari, koji su postali prave bob staze.

Ne zna se kome je teže - vozačima ili pješacima, a zabilježe su i dvije nezgode, na sreću bez povrijeđenih i bez veće materijalne štete. 

Zaleđene ulice alarmirale su nadležne u opštini, koji su jutros od sedam časova, uz pomoć Saobraćajne policije, angažovali sve kapacitete da bi se što prije so posula po svim važnijim pravcima. 

U opštinskom Odjeljenju za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove kažu da radnici "Komunalca" posipaju trotoare, a radnici "Izvora" kolovoze na svim gradskim i prigradskim ulicama.

Iz opštine su apelovali da se građani strpe i da ne izlaze bez prijeke potrebe dok se pod dejstvom soli led ne otopi. 

Foto: Srna
Foto: Srna

U preduzeću "Komunalac" navode da će so brzo djelovati jer temperatura nije mnogo niska, tako da se može očekivati da će za sat, najduže dva, trotoari biti mnogo bezbjedniji za kretanje. 

I u preduzeću "Srbinjeputevi", koje je zaduženo za magistralne i regionalne puteve, kažu da se saobraćaj odvija otežano zbog leda. 

Svi pravci se posipaju solju i abrazivnim materijalom, ali se vozači upozoravaju na pojačan oprez. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije