Gradovi

"Lindner" gradi dobojsku bolnicu

"Lindner" gradi dobojsku bolnicu
Foto: N.N. | "Lindner" gradi dobojsku bolnicu

DOBOJ - "Lindner" Crna Gora i "Lindner Aktiengesellschaft" Njemačka izabrani su za najpovoljnijeg ponuđača projekta "Projektovanje, izgradnja i opremanje nove bolnice 'Sveti apostol Luka' Doboj".

Ovu odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača u postupku javne nabavke donijelo je Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS.

"Izabrani ponuđači ponudili su da izvrše predmetne radove po cijeni od 87.820.834,77 KM bez PDV-a, te je ponuda pristigla blagovremeno, kompletna, dostavljena u skladu sa uslovima iz tenderske dokumentacije i najpovoljnija", kažu u Ministarstvu i dodaju da su na osnovu tenderske dokumentacije i obavještenjem o nabavci ponude pored odabranog ponuđača svoje ponude dostavila i dva kineska ponuđača "China Sinopharm International Corporation" i "Sinohydro Corporation Limited".

Naime, Vlada RS se ranije upoznala sa ovim projektom izgradnje i opremanja nove bolnice "Sveti apostol Luka" u Doboju po principu "ključ u ruke", te dala saglasnost nadležnom ministarstvu da u saradnju sa bolnicom pokrene i sprovede međunarodnu proceduru javne nabavke glavnog izvođača projekta.

Nova bolnica je projektovana da dugoročno opslužuje oko 330.000 stanovnika dobojske regije RS, Zeničko-dobojskog kantona i Tuzlanskog kantona u FBiH. Raspolagaće sa 365 kreveta i medicinskim specijalističkim službama, kao i svaka moderna evropska bolnica", saopštili su u Ministarstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije