Gradovi

Liturgijom počinje obilježavanje dana opštine Pale

Liturgijom počinje obilježavanje dana opštine Pale
Liturgijom počinje obilježavanje dana opštine Pale

PALE - Na Palama će danas u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice biti služena liturgija povodom Velike Gospojine - krsne slave i Dana opštine.

Nakon liturgije ulicama će proći litija, a potom će opštinski zvaničnici kod Centralnog spomen-obilježja položiti vijence poginulim borcima iz odbrambeno-otadžbinskog rata.

Lomljenje slavskog kolača i slavski ručak obaviće se u Sportsko-poslovnom centru "Peki", a u večernjim časovima planirano je otvaranje Memorijalnog košarkaškog turnira "Bogdan Boća Lučić" na sportskom terenu na stanici Pale.

Sutra će na Jahorini biti otvoren fudbalski turnir "Piksi kup 2015", a u večernjim časovima je planirano otvaranje Jezičkog centra "In" i manifestacije "Paljansko ljeto 2015".

Tokom Gospojinskih svečanosti u nedjelju, 30. avgusta, u 8.00 časova će u Hramu Svetog Arhangela Gavrila biti služena Sveta arhijerejska liturgija.

Istog dana će u naselju Obilićevo svečano biti puštena u rad Fabrika za proizvodnju namještaja "Perić enterijeri", a u večernjim časovima je u foajeu Kulturnog centra planirano otvaranje izložbe ikona Marije Davidović i Duhovno poetsko veče monaha Serafima.

Gospojinske svečanosti biće završene 31. avgusta u 19.00 časova monodramom LJube Božovića "Vuk Stefanović Karadžić"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije