Gradovi

Ljeto na Vrbasu: Trka dajaka za kraj

Ljeto na Vrbasu: Trka dajaka za kraj
Ljeto na Vrbasu: Trka dajaka za kraj

BANJALUKA - Andrej Zamolo pobjednik je u trci dajaka u seniorskoj kategoriji, Predrag Ružičić je odnio pobjedu u juniorskoj, dok je Zlatko Kivač bio prvi u kategoriji veterana.

Oni su učestvovali u trci dajaka, koja je održana juče u okviru završnice manifestacije "Ljeto na Vrbasu".

"U mojoj kategoriji bilo je pet učesnika. Imao sam malih problema,  dajak mi je ispao, ali sam ih, na kraju, stigao. Prošle godine sam učestvovao i bio drugi, dok sljedeće godine planiram da se takmičkim sa seniorima", kazao nam je Ružičić.

Kivač je rekao da je u dajak trkama uvijek teško, te da u njim nema taktiziranja.

U okviru posljednjeg dana manifestacije danas je, pored trke i izbora najljepšeg dajaka, održana i trka kajaka.

Uprkos hladnom vremenu i kiši, veliki broj Banjalučna uživao je u nastupu mažoretkinja, kotlićijadi i roštiljadi, ali i u rafting regati, nastupu ronilaca i spasilaca Ronilačkog kluba "Buk", "Argonaut" i "Pelagos", te takmičenju u sportskom ribolovu.

Ova manifestacija jedna je od nastarijih u BiH, a prvi put su je organizovali članovi Kluba akademičara Banjaluka daleke 1953. godine pod imenom "Karneval na Vrbasu". Godine 1980. manifestacija mijenja ime u "Susreti na Vrbasu", a 1995. dobija sadašnje ime.

Organizator "Ljeta na Vrbasu" bila je Turistička organizacija grada, a manifestacija je uz bogat program trajala  od 15. do 22. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije