Gradovi

Lopare: Akcija Hljeb za sve

Lopare: Akcija Hljeb za sve
Lopare: Akcija Hljeb za sve

LOPARE - Na području opštine Lopare u toku je humanitarna akcija "Hljeb za sve" s ciljem prikupljanje sredstava za 190 najugroženijih porodica u loparskom kraju.

Akciju su zajedno organizovali Skupština opštine, Centar za socijalni rad Lopare, te crkvene opštine na ovoj regiji, a ideju je pokrenula grupa mještana koji su ranije boravili u inostranstvu, svojevremeno tražeći "hljeb" u drugim zemljama.

Vasilije Obrenović, povratnik iz Švajcarske, smatra da mnogima koji su bez osnovnih životnih namirnica treba pružiti pomoć.

"Svako ima pravo na hljeb. Lopare su po površini velika opština, ali stanovništvo je uglavnom starije i siromašno, dok mlađi odlaze u inostranstvo.Ova zemlja je siromašna, teško obradiva, pa i oni koji bi se toj vrsti posla okrenuli nemaju mogućnot", rekao je Srni Obrenović, koji je privrednik iz Lopara.

Obrenović, koji je i predsjednik Upravnog odbora Centra za socijalni rad ove opštine, pozvao je sugrađane i sve ljude dobre volje da se priključe akciji.

Akcija je počela u novembru, a traje do 15. marta sljedeće godine.

Jedan od načina da se pomogne najugroženijima u ovoj opštini je uplata u KM na račun Pavlović banke 554-101-000708-03-52. /kraj/zs/pn

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije