Gradovi

Lukić: Gradski budžet za bogaćenje gradske vlasti

Lukić: Gradski budžet za bogaćenje gradske vlasti
Lukić: Gradski budžet za bogaćenje gradske vlasti

BIJELJINA - Predsjednik Izvršnog odbora SNSD-a u Bijeljini i narodni poslanik Slavica Lukić izjavila je danas da gradska vlast koristi lokalni budžet za vlastito bogaćenje.

Ona je ukazala da je u budžetu od 56,8 miliona iz 2012. godine revizija utvrdila negativan finansijski rezultat od 6,6 miliona maraka, a otkriveno je da su od novca građana neki gradski funkcioneri primali i po dvije plate.

"Nezaposlenost u Bijeljini u stalnom je porastu jer korumpirana vlast zapošljava samo familiju i nema grad s njima perspektive, ni izlaska iz depresije i apatije", rekla je Lukićeva na konferenciji za novinare u Gradskom odboru SNSD-a.

Prema njenim riječima, dugogodišnja vlast SDS-a u Bijeljini nije održala ništa od izbornih obećanja, na šta ukazuju nalazi revizora.

"Građanima se budžetski novac dijeli kao humanitarna pomoć nakon televizijskih priloga, kao promocija gradske vlasti, a ne isplaćuju se socijalna davanja garantovana zakonima Republike Srpske", rekla je Lukićeva.

Ona je optužila vlast u Bijeljini da zloupotrebljava budžet i kroz grant od dva miliona maraka za sport, što su izdvajanja 11 puta veća od granta za izbjeglo stanovništvo i boračku organizaciju.

Novac poreskih obveznika u bogatoj Bijeljini i bogatoj Semberiji se, prema riječima Lukićeve, mora upotrijebiti za privlačenje investicija i za razvoj koji će omogućiti zapošljavanje i bolji život za sve, a ne samo za korumpirane u vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije