Gradovi

"Mali svijet" za mališane u Lukavcu

"Mali svijet" za mališane u Lukavcu
Foto: N.N. | "Mali svijet" za mališane u Lukavcu

LUKAVAC - Moderan i potpuno funkcionalan centar "Mali svijet" za djecu s poteškoćama u razvoju otvoren je danas u lukavačkom naselju Bistarac.

Centar će primati ukupno 130 mališana.

"Ovdje se sa djecom radi multidisciplinarni pristup, gdje su uključeni defektolozi svih usmjerenja, psiholozi, pedagozi, socijalni radnici. Djeca na jednom mjestu imaju sve vrste terapija koje su im potrebne da bi dostigla svoj najveći nivo funkcionalnosti", rekla je Amra Fatušić, predsjednica Udruženja "Mali svijet" Lukavac, te je naglasila da je rani tretman ključ uspješnosti.

Centar za ranu intervenciju veoma je bitan za ranu detekciju i rehabilitaciju, te pružanje podrške djeci s teškoćama u razvoju i njihovim roditeljima.

U Udruženju "Mali svijet" Sabina Mulajusufović, majka iz Gračanice, našla je podršku i utjehu koja je izostala svugdje drugo.

"Da nije bilo ovog udruženja, moj Emin ne bi uspio sigurno. Ovo što je otvoreno za svu će djecu predstavljati puno. Emin pohađa treći razred osnovne škole i odličan je đak, sve zahvaljujući ovom udruženju. Ovo nije mali svijet, ovo je veliki svijet za mene i ovdje smo samo uspjeli", kazala je ova majka.

Kampanju za prikupljanje sredstava "Budi mali svijet" prošle godine pokrenula je organizacija "World Vision BiH" u partnerstvu s "Rotary Clubom BiH" i Udruženjem "Mali svijet" iz Lukavca i trajala je 300 dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije