Gradovi

Maloljetnici ukrstili pesnice zbog djevojke

Maloljetnici ukrstili pesnice zbog djevojke
Foto: Nedžad Uglješa | Maloljetnici ukrstili pesnice zbog djevojke

SARAJEVO - Učenik devetog razreda Osnovne škole "Kovačići" H.S. i maloljetnik Š.M., koji nije iz ove škole, potukli su se, a tuču većih razmjera spriječio je slučajni prolaznik čije je dijete nekad pohađalo ovu obrazovnu instituciju.

Do fizičkog okršaja je došlo u neposrednoj blizini škole 26. februara, a u sve se uključila i sarajevska policija, iz koje je za "Nezavisne" kratko rečeno da su evidentirali ovaj slučaj.

"Riječ je o maloljetnicima i to je sve što možemo reći", rekli su u policiji.

Aziza Marinković, majka H.S., u pismu upućenom medijima navodi da je njen sin pretučen od strane više starijih dječaka - srednjoškolaca.

"Jedan ga je oborio na zemlju, drugi udarao nogama u glavu, a treći je isto radio, ali je odmah pobjegao. Događaj se desio odmah nakon završetka nastave", tvrdi ona u pismu i dodaje da je njen sin imao modrice ispod oka, ogrebotine po čelu, iza uha hematom, zatim krvave podlive na vratu, te čvorove svuda po glavi. Grudni koš mu je bio ugruvan, mnogo je krvario iz nosa i dva dana je otežano disao.

Kaže da strahuje za sina koji treba da krene u školu, jer se on ponovo suočava sa prijetnjama, te da Uprava škole ne reaguje. Ističe da ima saznanja da su se napadači prošlog ponedjeljka za vrijeme velikog odmora pojavili u školi.

Nađa Pejak, direktorica OŠ "Kovačići", ne poriče da je došlo do nasilja, ali da se ono nije desilo u školskom dvorištu, nego izvan škole i to na mjestu koje ne pokriva školska kamera.

"Ne mislim da zbog toga mi nismo odgovorni za djecu, ali je činjenica da to nije bila zona naše odgovornosti", kaže Pejakova, koja naglašava da je bio u pitanju jedan dječak, malo stariji od njihovog đaka.

Majka učenika tvrdi i da je škola pokušala da zataška cijeli slučaj, dok Pejakova kaže da su oni pozvali policiju koja je i došla, ali da nisu mogli uzeti izjave od maloljetnika.

"Pozvali su majke, ali one nisu željele doći", kaže Pejakova.

Na optužbe Marinkovićeve da škola njenom sinu nije ukazala pomoć i da su bila bitnija vrata koja su bila umazana krvlju te da ga je direktorica tjerala kući, Pejakova tvrdi da je njihov učenik bio krvav i da mu je krv iz nosa jako curila, te da je poslan u WC da se opere, a da krv iz WC-a i sa šteke u školi nije dala obrisati dok ne dođe policija.

Pejakova kaže da učenici škole koji su promatrali incident kažu da su se dječaci potukli zbog djevojke.

"Iako smo mi u školi našeg učenika poslali kući, a ovog drugog dječaka zadržali sat vremena kako ne bi došlo do nastavka tuče, poslije smo dobili informaciju da su se ponovo tukli negdje u blizini prodavnice DM u naselju Grbavica", kazala je direktorica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije