Gradovi

Marić: Načelnik da dostavi izvještaje o izvršenju budžeta

Marić: Načelnik da dostavi izvještaje o izvršenju budžeta
Marić: Načelnik da dostavi izvještaje o izvršenju budžeta

KNEŽEVO - Predsjednik Skupštine opštine Kneževo Radovan Marić pozvao je načelnika ove lokalne zajednice Bora Škeljića da u najkraćem vremenu dostavi lokalnom parlamentu izvještaje o izvršenju budžeta za 2012, kvartalne i godišnji izvještaj za 2013, te izvještaj za prva tri i prvih šest mjeseci ove godine.

Marić je u otvorenom pismu Škeljiću naveo da je Skupština opštine dva puta do sada zaključcima obavezivala načelnika opštine da dostavi ove izvještaje i poručio da se lokalni parlament neće odreći svog prava da bude informisan o trošenju javnih sredstava.

On je naveo da Škeljić ne poštuje odluke Skupštine opštine, da je odluke o privremenom finansiranju za prva dva kvartala ove godine sam donosio i da je od dolaska na ovu funkciju onemogućavao rad lokalnog parlamenta.

"Iako je od 26. juna prošle godine Skupština opštine održala 10 sjednica, na koje je Škeljić uredno pozvan, ni na jednu se nije odazvao. Umjesto dolaska, na sve načine je onemogućavao njen rad, od zaključavanja skupštinske sale, do zabrane ulaska odbornicima", navodi se u otvorenom pismu.

Marić je naveo da Škeljić već 15 mjeseci u radnom odnosu drži smijenjene zamjenika načelnika Borisa Raljića, predsjednika Skupštine opštine Bojana Lujića i vršioca dužnosti sekretara Skupštine opštine Gorana Kelemena i plaća ih novcem namijenjenim za stipendije i grantove socijalnim, sportskim i kulturnim organizacijama, dok su 23 zaposlena koji pripadaju suprotstavljenim političkim partijama otpuštena.

"Oni koji su ostali u radnom odnosu dobijaju najminimalnije plate, dok Škeljićevi politički istomišljenici dobijaju bonuse i povećanja, pri čemu načelnik Odjeljenja za privredu i finansije prima platu po koeficijentu 7, a službenik u istom odjeljenju ima koeficijent 9", navodi se u pismu.

Marić dodaje da je Škeljić u jednom periodu isplaćivao plate po cijeni rada od 90 KM, iako je zakonom zagarantovana cijena od 100 KM, što je pravdao prezadušenošću opštine.

"Svojom pričom o prezaduženosti Kneževa možda ste i uspjeli uvjeriti jedan dio javnosti, ali onda u medijima izjavljujete kako je Poreska uprava skinula sa opštinskog računa 300.000 KM", poručio je Marić.

On je upitao da li je javnost upoznata sa tim da Škeljić, osim obavljanja funkcije načelnika opštine, svakodnevno ordinira u Domu zdravlja Kneževo kao ljekar porodične medicine.

Marić je zaključio da je Škeljić svojim javnim istupima stvorio negativan imidž opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije