Gradovi

Maturanti darivali krv

Maturanti darivali krv
Maturanti darivali krv

MILIĆI - U akciji "Kap krvi da budemo prvi" koja je danas organizovana u Srednjoškolskom centru (SŠC) "Milutin Milanković" u Milićima, odazvala su se 44 dobrovoljna davaoca krvi.

Član odbora za organizaciju akcije Duško Ilić rekao je da je ovo peta akcija, koju svake godine, uoči Dana opštine Milići, 31. marta, organizuju maturanti ovog centra.

Ilić je dodao da se za učešće u akciji prijavilo 70 maturanata, te da je ove godine zapažen i dobar odziv ostalih građana opštine Milići.

"Svi koji su se prijavili, zbog različitih razloga, nisu mogli da daju krv, ali, ipak, mislim da je akcija uspjela i da su maturanti pokazali primjerenu humanost", rekao je Ilić.

Profesor u SŠC-u Vojkan Mujičić je među najzaslužnijima za uspješnu organizaciju ove i ranijih akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

On je rekao novinarima rekao da su akciju podržali rukovodstvo opštine Milići i uprava škole.

Ljekar Dalibor Lipovac iz Zavoda za transfuzijsku medicinu službe u Zvorniku novinarima je izjavio da su se maturanti iz Milića potvrdili kao dobri organizatori ovakcih akcija.

"Svaka akcija je bolja od prethodne i veoma smo zahvalni organizatoru na trudu", rekao je Lipovac.

On je dodao da zvornička služba trenutno raspolaže solidnim rezervama krvi, ali da je svaka nova doza dobrodošla s obzirom na izražene potrebe u Opštoj bolnici u Zvorniku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije