Gradovi

Medicinari i Osnovna škola Petar Kočić pobjednici

Medicinari i Osnovna škola Petar Kočić pobjednici
Medicinari i Osnovna škola Petar Kočić pobjednici

PRIJEDOR - Medicinsko-tehnološka i građevinska škola i Osnovna škola /OŠ/ "Petar Kočić" iz Prijedora pobjednici su regionalnog takmičenja iz prve pomoći koje je danas održano u ovom gradu.

Drugo mjesto među srednjim školama osvojila je Srednja mješovita škola "Nikola Tesla" Kozarska Dubica, a treće Srednjoškolski centar "Đuro Radmanović" Novi Grad, dok je među osnovcima drugoplasirana bila OŠ "Desanka Maksimović" Oštra Luka, a trećeplasirana OŠ "Petar Mećava" Kostajnica.

Domaćin dvadesetog regionalnog takmičenja ekipa prve pomoći i realističkog prikaza povreda stanja i oboljenja bila je Gradska organizacija Crvenog krsta Prijedor.

Na takmičenju su učestvovale pobjedničke ekipe sa prethodno održanih opštinskih i gradskih takmičenja u gradu Prijedoru i u pet opština prijedorske regije.

Takmičenje je održano na trima radnim poligonima sa povredama koje mogu nastati na građevinskom radilištu, na izletu pri proslavi 1. maja i prilikom saobraćajne nezgode.

Prvoplasirane ekipe u konkurenciji osnovnih i srednjih škola predstavljaće prijedorsku regiju na republičkom takmičenju iz prve pomoći 24. maja u Tesliću ili na Palama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije