Gradovi

Medicinari zamrznuli štrajk

Medicinari zamrznuli štrajk
Foto: N.N. | Medicinari zamrznuli štrajk

​BIHAĆ - Nezavisni strukovni sindikat zaposlenika u zdravstvu Unsko-sanskog kantona odlučio je da zamrzne štrajk upozorenja do 14. februara ove godine.

Prema riječima predsjednika ovog sindikata Mirsada Muhamedagića, ovakva odluka je donesena nakon sastanka s ministricom zdravstva u Vladi USK Nerminom Ćemalović.

"Odlučili smo da otvorimo zajedničke razgovore i da pokušamo postići dogovor. Naš glavni zahtjev je donošenje novog kolektivnog ugovora kojim bi se regulisala naša prava. Sve mora ići u pravcu poboljšanja ekonomskog položaja naših članova i vraćanja dostojanstva medicinskim radnicima", istakao je Muhamedagić.

On je dodao kako će se, ukoliko pregovori ne urode plodom, krenuti u organizaciju generalnog štrajka. Podsjećamo, u proteklih nekoliko dana zaposleni u zdravstvu USK svakodnevno su održavali polusatne štrajkove upozorenja nezadovoljni sopstvenim socio-ekonomskim statusom, ali i zbog činjenice da su ljekarima i stomatolozima tokom protekle godine povećani koeficijenti za obračun ličnih dohodaka, dok su njihovi ostali na istom nivou.    

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije