Gradovi

Mićić: Bijeljina ponovo bez pomoći iz robnih rezervi

Mićić: Bijeljina ponovo bez pomoći iz robnih rezervi
Mićić: Bijeljina ponovo bez pomoći iz robnih rezervi

BIJELJINA - U selima uz rijeku Savu u Semberiji i dalje je na snazi vanredna situacija zbog potrebe da se dnevno osigurava 2.100 kuhanih obroka za 1.068 domaćinstava, kao i za 78 ljudi u prihvatnim centrima.

‘’Nabavka hrane i goriva za prevoz nam predstavlja veliki trošak, s obzirom na to da od Robnih rezervi RS  opet ne dobijamo gotovo ništa od trebovanja’’ , istakao je na današnjoj konferenciji za medije gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i dodao da drugi problem predstavlja nabavka stočne hrane, jer od 19. juna Robne rezerve ne isporučuju ni ova trebovanja.

Mićić je istakao da je cilj bijeljinske Gradske uprave i Štaba za vanredne situacije da do kraja sedmice pomognu stanovništvu ovih sela, da bi mogli da sami kuhaju hranu, a da podjela kuhanih obroka po punktovima bude ukinuta.

Gradonačelnik Bijeljine je ponovo apelovao na donatore da osiguraju 60 kontejnera za stanovanje koji bi poslužili kao privremeni smještaj porodicama čije kuće su porušene u poplavi ili ih je nemoguće obnoviti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije