Gradovi

Milić: Odluka o modernizaciji luke veoma važna za Brčko

Milić: Odluka o modernizaciji luke veoma važna za Brčko
Foto: Ilustracija | Milić: Odluka o modernizaciji luke veoma važna za Brčko

BRČKO - Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić izrazio je zadovoljstvo zbog odluke Skupštine distrikta da podrži realizaciju projekta modernizacije brčanske Luke, ocijenivši je višestruko važnom za Brčko.

"Projekat znači osavremenjivanje i dogradnju kapaciteta Luke, ali i izgradnju pristupnog željezničkog i drumskog puta, što će biti u funkciji podrške, ne samo Luci, već i drugim privrednim subjektima, a omogućiće se i uklanjanje željezničkog kolosijeka u centru grada i oslobađanje tog prostora za druge svrhe, što je takođe važno", rekao je Milić Srni.

On je izrazio žaljenje što ovaj projekat nije podržan prije dvije godine, kada je bio kandidovan za raspravu i usvajanje pred institucijama distrikta.

"Nažalost, izgubili smo dvije godine, ali nadamo se da će na osnovu zaključka Skupštine, biti moguće da u pregovorima sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj dođemo do aneksa ugovora o produžetku grejs perioda", rekao je Milić.

On je dodao da je za distrikt Brčko važno i da je ovom odlukom djelimično vratio povjerenje u institucije distrikta.

"Siguran sam da se nakon ovakve odluke otvaraju perspektive za dogovore i o drugim važnim infrastrukturnim projektima, kao što je vodosnabdijevanje, otpadne vode, ali i gradnja novog mosta na graničnom prelazu sa Hrvatskom. U svakom slučaju, nakon niza pozitivnih reagovanja međunarodne zajednice, jasno je da je Brčko na dobrom putu da ponovo postane ozbiljan i pouzdan partner", rekao je Milić.

Brčanska Skupština usvojila je 13. marta odluku o zaduženju Brčko distrikta po projektu "Luka Brčko" u iznosu od 10 miliona evra sa kamatnom stopom od jedan odsto, rokom otplate od 15 godina i grejs periodom od tri godine s ciljem modernizacije "Luke Brčko".  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije