Gradovi

Milići dobili 79 kontejnera

Milići dobili 79 kontejnera
Milići dobili 79 kontejnera

MILIĆI - U Milićima je danas isporukom 79 kontejnera za odlaganje otpada počela realizacija "Opštinskog programa za upravljanje čvrstim otpadom u BiH", koji podržava Švedska razvojna agencija (SIDA) sa više od 340.000 KM.

Projekt menadžer u opštini Milići Marko Savić rekao je Srni da opština ima obavezu da obezbijedi 53.000 KM za izgradnju platformi za kontejnere.

"U okviru ovog projekta opština će dobiti i 495 kanti pojedinačne zapremine od 140 litara, 12 kontejnera za reciklažu i vozilo nosivosti devet tona za utovar i odvoz smeća", naveo je Savić.

Oprema i vozilo biće isporučeni na osnovu ugovora koji je opština Milići potpisala sa donatorom, te će biti ustupljeni na upravljanje Komunalnom preduzeću u Milićima.

Zamjenik direktora ovog preduzeć Marko Bibić izjavio da će donacijom komunalna higijena u Milićima biti znatno poboljšana. "Sada ćemo imati mogućnost da sakupljamo otpad na lokacijama gdje to do sada nismo radili. Vjerujem da će i naseljena mjesta, ali i obale naših rijeka biti čistiji", rekao je Bibić.

On je dodao da će oko 100 kontejnera, koji su do sada korišteni za ove potrebe, zbog dotrajalosti biti zamijenjeni novim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije