Gradovi

Miligram u Zenici za Novu godinu

Miligram u Zenici za Novu godinu
Foto: N.N. | Miligram u Zenici za Novu godinu

ZENICA - Čelnici gradske uprave Zenice i predstavnici Radio-televizije Zenica prezentovali su danas novogodišnji program koji će biti organizovan na Trgu Alije Izetbegovića.

Tehničku organizaciju dočeka 2018. godine na otvorenom, koji će obilježiti nastup popularnog beogradskog benda ‘Miligram’, preuzela je Radio-televizija Zenica, koja će kompletnu manifestaciju prenositi u svom televizijskom programu.

"Radujemo što ćemo 2018. godinu dočekati zajedno i to baš ovdje u Zenici, za koju nas vežu fantastične uspomene, a za tu večer ćemo izvesti i dvije nove pjesme", kazao je šef grupe Aleksandar Milić Mili.

Prema prvim procjenama organizatora, na glavnom gradskom trgu u Zenici Novu godinu bi moglo dočekati oko 20.000 posjetilaca.

"Zenica je regionalni centar i grad je spreman. Ovdje je bilo jedno vrijeme zatišje. Međutim, ja sam obećao evropsku Zenicu i svake godine idemo korak dalje. Imamo najave dolazaka iz čitave regije i mi ćemo učiniti sve da novogodišnja noć bude izuzetno dobra i bezbjedna i da sretni uđemo u 2018. godinu", rekao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Planirano je da novogodišnji program u centru Zenice traje punih 12 sati, sa podnovnom smotrom kulturno-umjetničkih društava, zatim nastupima članova dječije, omladinske i lutkarske scene i djece iz vrtića, te DJ voditeljima koji će posjetitelje uvesti u novogodišnji spektakl.

Nakon susreta sa predstavnicima medija članovi grupe Miligram su se na centralnom gradskom trgu u Zenici družili sa svojim fanovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije