Gradovi

Milion maraka za obnovu Tuzlanskog kantona

Milion maraka za obnovu Tuzlanskog kantona
Milion maraka za obnovu Tuzlanskog kantona

TUZLA - Vlada Tuzlanskog kantona utvrdila je danas prioritete u raspodjeli sredstava za izgradnju stambenih objekata za potrebe porodica čiji su stambeni objekti uništeni u poplavama i klizištima u iznosu od milion KM, koje će Federalni fond za pomoć nastradalim od prirodne nesreće na teritoriji Federacije BiH /FBiH/ uplatiti na račun kantona.

"Prioriteti su utvrđeni u skladu sa podacima o uništenim stambenim objektima koje je dostavila Kantonalna uprava Civilne zaštite Tuzla o uništenim objektima stanovanja građana Tuzlanskog kantona u poplavama i klizištima u vremenu maj-avgust", saopšteno je nakon sjednice Vlade.

Dodijeljena sredstva biće usmjerena za izgradnju 28 objekata, odnosno po 35.700 KM po jednom stambenom objektu.

Prilikom realizacije obnove planirano je da se na području svake od opštine obnovi bar po jedan objekat, a nakon toga da se broj objekata povećava u skladu sa količinom pretrpjele štete.

Prema planu, u Tuzli će biti obnovljeno šest, Gračanici četiri, Kalesiji i Sapni po tri, Čeliću, Gradačcu i Srebreniku po dva, te Banovićima, Doboj Istoku, Kladnju, Lukavcu, Teočaku i Živinicama po jedan stambeni objekat.

Premijer Tuzlanskog kantona Bahrija Umihanić rekao je da se uplata sredstava očekuje do kraja sedmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije