Gradovi

Milovanović pozvao Mićića da objasni promjenu identiteta SDS-a

Milovanović pozvao Mićića da objasni promjenu identiteta SDS-a
Milovanović pozvao Mićića da objasni promjenu identiteta SDS-a

BIJELJINA - Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina Miroslav Milovanović pozvao je danas gradonačelnika Bijeljine Miću Mićića da kao potpredsjednik SDS-a objasni građanima Republike Srpske "promjenu identita" ove stranke.

"Koju će cijenu građani morati da plate ako SDS nakon izbora bude imao značajniji uticaj na zbivanja u BiH", upitao je Milovanović na stranačkoj konferenciji za novinare u Bijeljini i izrazio uvjerenje da se to neće desiti, jer će na izborima u oktobru pobijediti koalicija okupljena oko SNSD-a.

Milovanović je opovrgao tvrdnje Mićića sa konferencije za novinare, koja je održana ranije ove nedjelje, da se Vlada Republike Srpske maćehinski odnosi prema Semberiji, iznoseći podatak da su direktna ulaganja Vlade u Bijeljini veća od 200 miliona KM.

Prema njegovim riječima, lokalna vlast pokušava da prikrije probleme sa budžetom, neisplaćenim platama i PDV-om, prebacujući odgovornost za svoje propuste na druge.

"Naknadna pamet ne pomaže, trebalo je razmišljati o PDV-u kada su odluke o tome donosili SDS i PDP kao izvršioci odluka koje su se donosile izvan Republike Srpske, što se sada pokušava nametnuti i za budućnost", ocijenio je Milovanović.

On je rekao da Mićić zamajava javnost da bi prikrio neispunjena obećanja, poput obećanih tri miliona KM za poljoprivrednike Semberije, umjesto čega je izdvajanje za agrarni fond još i smanjeno u odnosu na ranije godine.

Milovanović je istakao da je sva kapitalna ulaganja u Semberiju, o kojima je govorio gradonačelnik Bijeljine, obezbijedila Vlada Republike Srpske.

Riječ je o izgradnji nove bolnice, tri kraka gradske obilaznice, investicija u Dom zdravlja i izradnju ambulanti porodične medicine, te niz drugih velikih projekata značajnih za bolji život građana, kaže Milovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije