Gradovi

"Mittal" obnovio dvije školske sale

"Mittal" obnovio dvije školske sale
"Mittal" obnovio dvije školske sale

ZENICA - U sklopu aktivnosti podrške lokalnoj zajednici "ArcelorMittal Zenica" (AMZ) proteklih dana je obnovio sportske sale u dvije osnovne škole u naseljima Tetovo i Pehare.

Sala u školi "Hasan Kikić", koja se nalazi neposredno uz pogone željezare, duže vrijeme je bila van upotrebe, zbog čega je pomoć AMZ vrednija.

"Oko 600 naših učenika već dvije godine nisu imali mogućnost korištenja sportske sale, koja je usljed poplava bila potpuno devastirana. AMZ se odazvao na našu molbu da nam pomogne i ponovo ćemo biti u prilici da izvodimo nastavu iz tjelesnog i zdravstvenog odgoja", kaže Hasan Tukić, direktor Osnovne škole "Hasan Kikić".

Prema riječima Mirse Tuce, direktorice za odnose sa državnim institucijama i korporativnu odgovornost, AMZ je u proteklih nekoliko godina pomogao u 30 projekata iz oblasti sporta i rekreacije, a značajno mjesto u podršci lokalnoj zajednici zauzima i pomoć u obnovi infrastrukture u školama, bibliotekama, igralištima...

"Nažalost, ekonomska kriza je uslovila da ta podrška ne bude onolika koliko bismo mi zaista željeli pomoći, ali pokušavamo pratiti dešavanja u zajednici i pomagati gdje je najpotrebnije. Ostajemo odlučni da podržavamo projekte kao što su ovi u Tetovu i Peharama, a nadamo se da će s boljim danima za našu kompaniju i pomoć biti još veća", kaže Mirsa Tuce.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije