Gradovi

Mještani blokirali uništeni put

Mještani blokirali uništeni put
Foto: N.N. | Mještani blokirali uništeni put

KOTOR VAROŠ - Mještani Vrbanjaca i Rastika su danas od 7.30 do 13.30 u mjestu Donji Vrbanjci, kod Kotor Varoša, držali u blokadi lokalni put zbog, kako ogorčeno tvrde, njegovog uništavanja tokom izvoza drva od strane Šumskog gazdinstva "Vrbanja".

Savo Tepić, jedan od predstavnika mještana sela Rastik, rekao je da je put odblokiran nakon što su dobili obećanje da će u četvrtak ujutro biti održan sastanak između nadležnih i predstavnika sela Vrbanjci i Rastik.

"Pokušaćemo s nadležnima napraviti dogovor, ali ako ne ispune naše zahtjeve i ne napravimo dogovor, ponovo će doći do blokade puta", rekao je Tepić za "Nezavisne".

On kaže da je taj put bio jedan od najboljih makadamskih puteva u regiji, jer su mještani sela svojim sredstvima nasuli 1.200 kubnih metara mljevenog kamena tucanika. Mještani tvrde da su put uništili kamioni kojima se izvoze drva.

"Stanovnici sela Rastik iskopali su kanal dužine 3,5 kilometara, svake godine dva puta njih 50-60 čisti kanale i propuste da bi mogli doći do crkve, koju smo napravili prije dvije godine. Na bazi toga smo oživjeli selo, sastajali smo se tu četiri puta godišnje i dolazili su nam gosti iz drugih zemalja. Ranije su tim putem mogli ići autobusi, a sad ne može ni mali auto ni džip, pa ni traktor. Znači, put je unišen 100 odsto", tvrdi Tepić.

Dodao je da drugog rješenja nemaju nego da blokiraju lokalni put dok ne bude vraćen u prvobitno stanje.

Stana Kuzmić, v.d. direktora Šumskog gazdinstva "Vrbanja", kaže da nije sigurna šta mještani u stvari hoće te da ima osjećaj da se radi više o političkoj stvari.

"Kad završimo posao, mi ćemo put dovesti u prvobitno stanje, pre nego što smo ušli u eksploataciju šumskih sortimenata, ne bežimo od toga, tu nema ništa sporno", rekla je Kuzmićeva.

Dodala je da je put trenutno u funkciji i kada se nešto pokvari oni to naspu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije