Gradovi

Mještani nisu sretni zbog "Zemlje sretnih pasa"

Mještani nisu sretni zbog "Zemlje sretnih pasa"
Foto: N.N. | Mještani nisu sretni zbog "Zemlje sretnih pasa"

SANSKI MOST - Mještani Vrša i Suhače, susjednih sela koja nastanjuju Bošnjaci i Srbi, desetak kilometara od Sanskog Mosta, ponovo su protestovali protiv izgradnje azila za pse u blizini pomenutih mjesta.

Oni su opet istakli stav da nema nikakvog opravdanja da se azil gradi uz putnu komunikaciju koja ih povezuje s ostatkom svijeta, navodeći kako se u neposrednoj blizini nalazi i poznato izletište, gdje se okuplja veliki broj posjetilaca.

Predstavnik sela Vrše Admir Velić kaže kako je njihov stav da se on mora graditi na drugom mjestu, gdje u blizini nema naselja.

"Svi znamo da će u azilu biti možda stotinu pasa, a van njega tri ili četiri puta više. Ionako imamo velike probleme s psima lutalicama i strah nas je da će na ovaj način biti ugrožena naša bezbjednost. Istovremeno, smatramo da je ovo i ekološki problem", kazao je Velić.

Isto mišljenje dijeli i Ostoja Praštalo, predstavnik mještana sela Suhača, koji navodi da su čvrsto opredijeljeni da zaustave realizaciju ovog projekta, najavivši kako će se mještani svakodnevno okupljati ispred azila.

Inače, građevinski radovi na realizaciji ovog projekta, koji je nazvan "Zemlja sretnih pasa", uveliko traju, a investitor projekta je Udruženje za zaštitu životinja "Srce za šapu", koje je prije dvije godine kupilo 18 dunuma zemljišta na ovom lokalitetu s namjerom da gradi azil za pse.

Predstavnica ovog udruženja Eni Kurtović kaže kako nema mjesta za strah mještana, jer je čitav prostor već ograđen visokom žicom, koja će pse izolovati od spoljnog svijeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije