Gradovi

Mladi pjesnici podržali čitaonicu u Čelincu

BANJALUKA - U Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci u Banjaluci sinoć je održana akcija "Čitaj poeziju pokloni knjigu", na kojoj je prikupljeno oko 250 knjiga za Gradsku čitaonicu u Čelincu.

Među najvećim darodavcima bili su Narodna i univerzitetska biblioteka iz Banjeluke, koja je i suorganizator ove književne večeri, zatim Radio-televizija Republike Srpske, književnik Tihomir Levajac, brojni pjesnici i profesori Univerziteta u Banjaluci.

Na poetskoj večeri, koju je vodila pjesnikinja Tanja Stupar-Trifunović, svoje pjesme čitali su mladi banjalučki pjesnici Tatjana Bijelić, Borjana Mrđa, Lana Bastašić, Branimir Kršić, Aleksandar Ilić, Danijel Gatarić, Ognjen Radović, Berislav Blagojević i drugi.

Gradska čitaonica u Čelincu otvorena je prije mjesec dana na inicijativu Omladinskog centra, uz podršku opštine Čelinac, Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" i Narodne biblioteke "Ivo Andrić" u Čelincu, koja je i sama podstanar.

Koordinator Omladinskog centra Čelinac Boris Maksimović rekao je da su se čitaonici najviše obradovali studenti, koji nisu imali odgovarajuće uslove za spremanje ispita u Čelincu, nego su morali da putuju u banjalučku čitaonicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije