Gradovi

Mobilizacija motornih vozila u Doboju

Mobilizacija motornih vozila u Doboju
Mobilizacija motornih vozila u Doboju

DOBOJ - Od danas počinje mobilizacija motornih vozila potrebnih za čišćenje i uspostavljanje normalnog funkcionisanja života u Doboju, odlučio je Gradski štab za vanredne situacije.

Gradonačlenik Obren Petrović naveo je da je Gradski štab, nezadovoljan brzinom kojom građani uklanjaju otpad iz stambenih i poslovnih objekata, odlučio da od četvrtka, 5. juna, bude naplaćivan odvoz kabastog otpada.

Prema njegovim riječima, grad Doboj će na ime dosadašnjih troškova uklanjanja otpada platiti 1.000.000 KM.

Petrović je nezadovoljan i odzivom građana na mobilizaciju radi čišćenja grada, koja je danas stupila na snagu, jer se odazvalo svega 130 ljudi.

"LJudi dobrovoljno neće da rade, pa je veliki broj stanovnika iz grada, koji trebaju da su najviše angažovani, otišlo u prigradska naselja. To je loša poruka volonterima", izjavio je Petrović.

Jedan od zaključaka sa današnjeg sastanka je i da se do srijede, 4. juna, Gradski štab za vanredne situacije izjasni o potrebi za ukidanje vanredne situacije u Doboju.

Petrović očekuje da se do kraja ove sedmice sazove Skupština grada na kojoj će biti donesena odluka o lokalnim administrativnim olakšicama za privrednike i o izradi projektne dokumentacije za sanaciju i izgradnju nasipa.

Prema njegovim riječima, u toku ove sedmice trebaju biti završeni i spiskovi u vezi sa popisom štete i sanacionim planovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije