Gradovi

Mrkonjićani učili kako se spašavaju životi nakon saobraćajne nezgode

Mrkonjićani učili kako se spašavaju životi nakon saobraćajne nezgode
Foto: N.N. | Mrkonjićani učili kako se spašavaju životi nakon saobraćajne nezgode

MRKONJIĆ GRAD - Kako ukazati prvu pomoć, pitanje je na koji su građani Mrkonjić Grada danas mogli saznati odgovore na praktičnom primjeru, jer su na njihovim ulicama prikazane vještine kojim je moguće spasiti život.

Svjetski dan prve pomoći obilježava se druge subote u septembru, a ovogodišnja tema posvećena je pružanju prve pomoći povrijeđenima u saobraćajnim nezgodama.

"Tim povodom, po pozivu Opštinske organizacije Crvenog krsta Mrkonjić Grad, obilježavanju tog značajnog datuma, danas u Ulici Stevana Sinđelića i na Tranzitnom putu u Mrkonjić Gradu, pridružili su se i  policajci Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Mrkonjić Grad", saopšteno je iz PU Mrkonjić Grad.

Zainteresovani građani imali su priliku vidjeti pokaznu vježbu pružanja prve pomoći povrijeđenima nakon saobraćajne nezgode.

Svjedočili su timskom radu pripadnika Crvenog krsta i policajaca u realnoj situaciji - kako se pomaže povrijeđenima u saobraćajnoj nezgodi i obezbjeđuje mjesto događaja.

"Cilj ove preventivne aktivnosti bio je podstaći građane na savjesno i odgovorno ponašanje, sa ciljem spašavanja života i smanjenja posljedica za povrijeđena lica učesnike saobraćajnih nezgoda", pojašnjavaju iz mrkonjićke policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije