Gradovi

Mutabdžija poklonio knjige Narodnoj biblioteci u Doboju

Mutabdžija poklonio knjige Narodnoj biblioteci u Doboju
Mutabdžija poklonio knjige Narodnoj biblioteci u Doboju

DOBOJ - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija danas je uručio oko 270 knjiga Narodnoj biblioteci u Doboju, oštećenoj tokom majskih poplava.

Mutabdžija je rekao novinarima da je riječ o knjigama koje su prethodnih godina poklanjane ministru i Ministarstvu prosvjete i kulture, čime se simbolično pridružio akciji obnove knjižnog fonda u poplavljenim bibliotekama.

On je pozvao potencijalne donatore da pomognu rekonstrukciju Narodne biblioteke u Doboju da bi povratila stari sjaj.

Govoreći o sredstvima Vlade Srbije koja su bila namijenjena za obnovu dobojske Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić", Mutabdžija je podsjetio da je UNDP ranije obezbijedio sredstva za obnovu ove škole, pa su sredstva Vlade Srbije doznačena Fondu solidarnosti Srpske i biće usmjerena ka drugim školama.

Mutabdžija je napomenuo da će to biti učinjeno tek poslije razgovora sa UNDP-om i Evropskom komisijom, kada se tačno bude znalo koje su škole obnovljene i iz kojih sredstava.

On je rekao da neće biti promjene školskog kalendara u školama u kojim je kasnio početak nastave zbog oštećenja u majskim poplavama jer su predstavnici Republičkog pedagoškog zavoda poslije razgovora sa direktorima škola konstatovali da je dio nastavnog sadržaja obrađen u različitim formama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije