Gradovi

Na dva točka od Gradiške do Barselone

Na dva točka od Gradiške do Barselone
Na dva točka od Gradiške do Barselone

GRADIŠKA - Vedran Panić i Nemanja Keser iz Gradiške uspjeli su na biciklima da stignu do Italije, a ovi mladići željni avanture planiraju da na dva točka dođu do Španije.

Članovi brdsko-biciklističkog kluba započeli su ovu avanturu 10. avgusta, a cilj im je da pređu više od 2.000 kilometara kako bi došli do Barselone. Oni će tokom putovanja prema Barseloni proći kroz Hrvatsku, Sloveniju, Italiju i Francusku, javio je Glas Srpske.

''Dnevno prelazimo oko 170 kilometara i trenutno se nalazimo u Italiji, gdje smo prešli Veneciju, Trevizo i odmaramo u Vićenci. Pripremamo se za put ka Đenovi '', poručili su Panić i Keser i dodali da su oduševljeni pejzažima Italije, ali i ljubaznošću lokalnog stanovništva.

''Imali smo priliku da uživamo u fantastičnoj prirodi. Bilo je puno uspona pa smo na određenim dionicama išli i oko 70 kilometara. Nije nam bilo teško da se snađemo jer su na svakom ćošku putokazi'', rekao je Panić.

Dodao je da ih je najviše fascinirala Venecija.

''Italijani vole bicikliste i sreli smo dosta avanturista koji voze bicikle i vespe, a jedan nas je zaustavio i upitao koju opremu koristimo i kuda smo pošli'',  kaže Panić.

Panić i Keser već imaju iskustva u ovakvim podvizima, a prošle godine su na biciklima obišli Mađarsku i Austriju.

Novac  

Nemanja Keser je rekao da im za ovu avanturu nije bilo potrebno puno novca.

''Budžet cikloturera iznosi oko deset evra, tako da štedimo maksimalno pa ćemo spavati u kampu'',  rekao je Nemanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije