Gradovi

Nadležna ministarstva da omoguće primopredaju

Nadležna ministarstva da omoguće primopredaju
Nadležna ministarstva da omoguće primopredaju

GRADIŠKA - Uroš Grahovac, koga je nova većina u Skupštini opštine Gradiška izabrala za predsjednika lokalnog parlamenta, izjavio je Srni da će sutra obavijestiti Ministarstvo lokalne uprave i samouprave i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske o nemogućnosti primopredaje dužnosti zbog odbijanja aktuelnog predsjednika Skupštine Radislava Dončića.

"Danas sam imao konsultacije u Ministarstvu lokalne uprave i samouprave da bi potvrdio stav nove skupštinske većine da je četvrta vanredna sjednica Skupštine opštine Gradiška održana u skladu sa svim aktima koji regulišu ovu oblast. 

Pošto su sve procedure iscrpljene, a do primopredaje nije došlo na demokratski način, sutra ćemo uputiti službeni dopis navedenim institucijama, koje će odlučiti kako dalje postupati u ovom procesu", istakao je Grahovac.

On je dodao da je ovo iznuđeni slijed dešavanja, jer je Dončić juče izbjegao zakazani sastanak, na kome je trebalo da dođe do dogovora o primopredaji. 

"Sastanak je odgođen zbog Dončićevog navodnog službenog puta. U telefonskom razgovoru s njim, rekao mi je da ne možemo postići dogovor o primopredaji, čime je poziv nadležnim višim organima vlasti da djeluju postao jedini način za rješavanje trenutne krize u lokalnom parlamentu", naglasio je Grahovac.

Na četvrtoj vanrednoj sjednici Skupštine opštine Gradiška, održanoj prije dva dana, imenovano je kompletno skupštinsko rukovodstvo, novi načelnici odjeljenja u opštinskoj upravi, direktori javnih ustanova, te članovi upravnih i nadzornih odbora u javnim ustanovama i preduzećima. 

Novi skupštinsku većinu čini 17 odbornika, odnosno 10 SNSD-a, dva DNS-a, jedan odbornik stranke "Radom za boljitak" i četiri nezavisna odbornika, koji su istupili iz odborničkog kluba SDS-a. 

Vanrednoj sjednici nije prisustvovalo 14 odbornika - pet SDS-a, tri stranke Napredna Srpska, po dva odbornika PDP-a i Socijalističke partije, jedan odbornik stranke Radom za boljitak i odbornik iz reda nacionalnih manjina. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije