Gradovi

Najavljuju tužbe zbog dodjele donacija

Najavljuju tužbe zbog dodjele donacija
Najavljuju tužbe zbog dodjele donacija

TREBINJE - Nezadovoljni članovi Udruženja izbjeglih lica iz Hrvatske "Povratak" iz istočne Hercegovine, sa sjedištem u Trebinju, najavili su tužbe protiv predsjednika i potpredsjednika Udruženja Petra Babića i Slobodana Dučića kojima predbacuju nezakonito poslovanje i mešetarenja donacijama koje su dodjeljivane preko ovog udruženja.

Oni su formirali i novo, privremeno predsjedništvo na čijem je čelu Snežan Redžo i Dragan Boro, zajedno sa devet novih članova radnog tijela, dok Osnovni sud ne donese konačnu odluku s obzirom na to da su, kako tvrde, Babić i Dučić uzurpirali pečat i ne daju ga nikom.

Snežan Redžo, koji demantuje Babićeve tvrdnje da on i nije član Udruženja, kaže da su ih, osim nedavnih donacija od po 25.000 KM koje je dodijelio ministar Davor Čordaš, a za koje smatraju da su dodijeljene po sumnjivim kriterijumima, optužuje Dučića i Babića da 13 godina nikome nisu polagali račune o svome djelovanju u Udruženju, niti su sazivali sjednice Skupštine.

"Mi smo dobili na uvid samo jednu potvrdu od 20 maraka utrošenog novca za put u Banjaluku i o putovanju u Ženevu, kada sam s njima putovao i ja, iako su kasnije tvrdili da nisam član 'Povratka'", kaže dalje Redžo, koji tvrdi da im nikad nisu polagani računi o utrošenom novcu iz grantova grada Trebinja, "Elektroprivrede RS", HET-a, kao i ostalih pomoći.

Petar Babić se svemu ovome odlučno usprotivio.

"Mi smo prije dvije godine organizovali posljednju izbornu konferenciju Udruženja na kojoj sam ja ponovo legalno izabran za predsjednika, a nedavno smo planirali  organizovati i sjednicu Skupštine, ali nas je omela ova neformalna grupa ljudi koji su htjeli nešto promijeniti, iako se zna da je to potrebno uraditi na legalan način", kaže Babić.

Dodaje da u sljedećih nekoliko dana očekuje instrukcije iz resornog ministarstva, nakon čega će uslijediti sjednica Skupštine Udruženja.

Babić kaže da je i rang-lista na osnovu koje su dodijeljene donacije bila apsolutno pravedna i da smatra da je on sam imao potpuno pravo na dodijeljeni građevinski paket jer još živi kao podstanar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije