Gradovi

Nema organizovane proslave praznika rada u Zvorniku

Nema organizovane proslave praznika rada u Zvorniku
Nema organizovane proslave praznika rada u Zvorniku

ZVORNIK - U Zvorniku danas neće biti organizovanog obilježavanja 1. maja - Međunarodnog praznika rada.

Međunarodni praznik rada Zvorničani provode kod kuće ili u prirodi, čemu u prilog ide i jutrošnje lijepo vrijeme u tom gradu.

Milena Vimić, predstavnik Regionalnog sindikalnog centra Zvornik, rekla je Srni povodom praznika rada da dosta teškoća ima u preduzećima iz oblasti metalske industrije, vodoprivrede i prehrambene industrije, dok je pozitivan primjer rada, gdje se ide uzlaznom putanjom, kompanija "Alumina".

"Nakon stečaja u 'Biraču' nijedan radnik nije ostao bez posla, a takođe se i povećava broj zaposlenih, plate se isplaćuju redovno, kao i regres. Imamo obećanje od menadžmenta preduzeća da će se u narednom periodu povećavati plate i mi smo u tom pogledu zadovoljni", rekla je Vimićeva.

Ona je dodala da je želja sindikata da sva preduzeća rade, da se povećava zaposlenost i da ljudi mogu da žive od svog rada.

Vimićeva je ocijenila da je u odnosu na prije godinu dana stanje nepromijenjeno.

"Imamo isti broj zaposlenih, na području zvorničke opštine to je oko 8.700, a u regiji oko 18.000 radnika. Tako je bilo i prije godinu dana. To ne mora da znači da nije bilo otpuštanja radnika, ali je bilo i prijema, pa je taj broj na istom nivou", rekla je Vimićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije