Gradovi

Neophodna izgradnja novog obdaništa u Srebrenici

Neophodna izgradnja novog obdaništa u Srebrenici
Neophodna izgradnja novog obdaništa u Srebrenici

SREBRENICA - Direktor Dječijeg obdaništa "Poletarac" u Srebrenici Vesna Jovanović (na slici) izjavila je danas Srni da je postojeći objekat obdaništa u ovom mjestu tijesan da primi sve mališane i da nastoje stvoriti uslovi i obezbijediti sredstva za izgradnju nove namjenske zgrade za boravak i igru djece.

Jovanovićeva je rekla da je kapacitet srebreničkog obdaništa da primi 40 djece, a da ih trenutno u ovoj ustanovi boravi 53, dok na smještaj čeka još 16 mališana čiji su roditelji zaposleni. Igraonicu u Potočarima, koja je u sastavu ove ustanove, pohađa još 16 mališana.

Ona je istakla da se posljednjih godina povećava interes roditelja za smještaj djece u obdanište.

"Potrebno je da se stvore uslovi da obdanište može primiti veći broj djece i zbog toga želimo da izgradimo namjenski objekat koji će moći prihvatiti od 150 do 200 djece, čime bi dugoročno bile zadovoljene potrebe za smještajem predškolske djece", pojasnila je Jovanovićeva.

Ona ističe da je ovu inicijativu podržao i načelnik srebreničke opštine Ćamil Duraković i da se vode razgovori sa potencijalnim donatorima za stvaranje uslova za izgradnju nove namjenske zgrade na lokalitetu postojećeg obdaništa.

"Postojeća zgrada je neuslovna i malog kapaciteta i već smo naišli na podršku nekoliko donatora koji su spremni pružiti pomoć za izgradnju nove zgrade za obdanište", naglašava Jovanovićeva.

Ona je uvjerena da će aktivnosti koje se vode donijeti pozitivan rezultat i da će na ljetnom raspustu doći do uklanjanja postojeće i izgradnje nove zgrade obdaništa, a da će djeca koja borave u ovoj ustanovi privremeno preseliti u dio praznog prostora ovdašnje osnovne škole do izgradnje i opremanja novog savremenog objekta.

Time će se, dodala je ona, povećati kapacitet i stvoriti mnogo bolji uslovi za smještaj, igru i vaspitanje djece u ovoj sredini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije