Gradovi

Nevesinje: Asfaltirana dva kilometra seoskog puta

Nevesinje: Asfaltirana dva kilometra seoskog puta
Nevesinje: Asfaltirana dva kilometra seoskog puta

SARAJEVO - Holandski ambasador u BiH Sveder van Vorst prisustvovao je obilježavanju završetka projekta "Izgradnja puta ka mostu `Ovčiji brod`" u opštini Nevesinje u okviru kojeg su asfaltirana dva kilometra seoskog puta čime je omogućen brži i lakši pristup ovoj lokaciji.

Projekat, čija je vrijednost 68.493 maraka, realizovan je u okviru Projekat upravne odgovornosti (GAP) koji finansiraju Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), Švedska agencija za međunarodnu suradnju i razvoj (Sida) i Ambasade Holandije.

Za izgradnju puta GAP je donirao 31.725 maraka, a opština Nevesinje 36.768 maraka, saopšteno je iz holandske Ambasade u BiH.

GAP nastoji da ojača demokratsko upravljanje opštinskog nivoa vlasti u BiH i poboljša sposobnost opština da služe građanima i da podrži politički i ekonomski okvir koji vodi ka odgovornom i demokratskom upravljanju.

Srednjevjekovni "ovčiji most" zajedno je sa nekropolom sa stećcima na području Kalufa predložen za nominaciju i oni su potencijalni kandidati za UNESKO-vu listu Svjetskog kulturnog nasljeđa.   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije