Gradovi

Nevrijeme poharalo Prnjavor, ogromna šteta na privrednim objektima (FOTO)

Nevrijeme poharalo Prnjavor, ogromna šteta na privrednim objektima (FOTO)
Nevrijeme poharalo Prnjavor, ogromna šteta na privrednim objektima (FOTO)

PRNJAVOR - Opština Prnjavor će u skladu sa mogućnostima pomoći poljoprivrednicima koji su pretrpjeli štetu u jučerašnjem nevremenu, a obratiće se i Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Vladi Republike Srpske da pomognu oštećenima, rečeno je danas nakon što su predstavnici lokalne zajednice obišli područja pogođena nevremenom.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za poljopriredu, vodoprivredu i šumarstvo Dragana Tomaš rekla je da će predstavnici Komisije za procjenu štete prikupiti potrebne podatke.


"Ono što smo danas mogli vidjeti jeste da je šteta zaista velika. Opština će uzeti proaktivnu ulogu i nakon obilaska Komisije za procjenu štete obratićemo se Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Vladi Srpske da pomognu oštećenima. I lokalna zajednica će u skladu sa mogućnostima izaći u susret ovim ljudima", rekla je ona.

Vjetar je u sjevernom dijelu opštine otkrio veći broj objekata, rušio drveće, dok je grad pričinio štetu u poljoprivrednoj proizvodnji i voćarstvu. Najviše štete pričinjeno je u Mjesnoj zajednici Smrtići, zaseok Živanić.

Vlasnik farme za proizvodnju pilića iz Gornjih Smrtića Zlatan Živanić kaže da je nevrijeme trajalo 15 minuta i da je prouzrokovalo veliku materijalnu štetu.

"Olujni vjetar uništio je objekat u kome su se nalazili pilići. Za tih nekoliko minuta ostali smo bez ičega", rekao je Živanić.

Jak vjetar i grad nanijeli su veliku štetu i na poljoprivrednim usjevima.

LJubiša Živanić iz Gornjih Smrtića, koji na svom imanju ima zasad malina, kaže da će posljedice nevremena umanjiti prinos za više od 50 odsto.

"Uništen je plod koji je već bio za berbu. Prvi zasad je uništen, a stablo je oštećeno 70 odsto", kaže Živanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije