Gradovi

Novi Dom kulture u Crkvini

Novi Dom kulture u Crkvini
Novi Dom kulture u Crkvini

ŠAMAC - U šamačkoj mjesnoj zajednici Crkvina završena je izgradnja zgrade Doma kulture, koja je finansirana sredstvima Fonda Vlade Republike Srpske za ruralni razvoj i opštine Šamac.

Neke prostorije dodijeljene su najaktivnijim udruženjima, a preostale će biti date naknadno po zahtjevima udruženja.

Načelnik opštine Šamac Savo Minić naveo je da je jedna od prostorija dodijeljena Kulturno-umjetničkom društvu "Posavina" iz Crkvine koju su opremili u etno-stilu, a koji se bave i humanitarnim radom.

"Nastavljamo dalje aktivnosti na uređenju ove mjesne zajednice. Zajedno sa odbornicima Skupštine opštine donijeli smo odluku i otkupili još jednu staru ruševnu zgradu preko puta Doma kulture", rekao je Minić.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Crkvina Saša Maslić istakao je da je Dom kulture kapitalna investicija koja mnogo znači za stanovništvo Crkvine i koji će imati višestruku ulogu.

"Nakon dodjele prostorija KUD `Posavina`, dodijelili smo prostorije i udruženju penzionera da i oni imaju svoj kutak", rekao je Maslić i dodao da će i preostale prostorije biti date udruženjima koja podnesu zahtjeve, a koja su od interesa za ovu mjesnu zajednicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije