Gradovi

Novi Grad: Manifestacija "Dani pčelarstva, voćarstva i našeg sela"

Novi Grad: Manifestacija "Dani pčelarstva, voćarstva i našeg sela"
Novi Grad: Manifestacija "Dani pčelarstva, voćarstva i našeg sela"

NOVI GRAD - U Novom Gradu danas će biti otvorena manifestacija "Dani pčelarstva, voćarstva i našeg sela", koja će okupiti trideset izlagača, uglavnom pčelara.

Tokom dvodnevne manifestacije domaći proizvođači imaće priliku da predstave građanima svoje proizvode.

U okviru kampanje "Naše je bolje" na manifestaciji će učestvovati i predstavnici područne Privredne komore Republike Srpske.

Na području opštine Novi Grad registrovano je 48 pčelara, koji posjeduju 3.000 pčelinjih društava na 57 lokacija.

U oblasti voćarstva u ovoj opštini registrovano je 29 proizvođača u sistemu integralne zaštite koji uzgajaju voće na 31,7 hektara, od kojih je 3,6 hektara zasađeno aronijom.

U povrtarskoj proizvodnji su 44 proizvođača koji se bave plasteničkom proizvodnjom na 15.000 metara kvadratnih, 65 kooperanata proizvodi krastavce kornišone za njemačku firmu "Kine" na šest hektara, a osim toga proizvodnjom povrća na otvorenom bavi se još 32 proizvođača na površini od 28 hektara.

Manifestacija "Dani pčelartsva, voćarstva i našeg sela", koju u saradnji sa Društvom pčelara, Udruženjem voćara i Udruženjem žena "Plodovi sela" organizuje opština Novi Grad, biće otvorena u 12.00 časova.

U okviru manifestacije će 1. septembra, u saradnji sa Resorom za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede biti organizovano predavanje za pčelare.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije