Gradovi

Obezbijeđen kutak za djecu u Šamcu

Obezbijeđen kutak za djecu u Šamcu
Obezbijeđen kutak za djecu u Šamcu

ŠAMAC - U dvorištu obdaništa "Radost" u Šamcu postavljeno je pet šatora koji će služiti kao privremeni smještaj, odnosno kutak za djecu, dok ne bude saniran objekat vrtića.

Direktor obdaništa Vida Stajić kaže da bi objekat trebalo da bude završen za mjesec i po dana, te da kutak za djecu počinje sa radom u ponedjeljak, 8. septembra, te da će smještaj biti besplatan.

Prema njenim riječima, pretpostavlja se da će biti smješteno 50-oro djece uzrasta od tri do 10 godina od 8.00 do 14.00 časova, a djeca mlađa od tri godine mogu da prisustvuju zajedno sa roditeljima.

"Kutak će biti opremljen didaktičkim materijalom i osnovnom opremom. Radiće edukovani vaspitači, psiholozi, pedagozi, a mogu da se prijave i djeca koja nisu bila obuhvaćena vaspitno-obrazovnim procesom, odnosno nisu boravila u vrtiću", kaže Stajićeva.

Ona je dodala da će za djecu biti obezbijeđeni užina, slatkiši i voće, a roditelji će biti obaviješteni gdje i kada da se jave putem internet stranice opštine.

Gordana Vidović, direktor Udruženja građana "Budućnost" iz Modriče - partnerske organizacije Unicefa, navela je da je ovo peti kutak, nakon što su otvoreni u Modriči, Kruškovom Polju, Odžaku, Domaljevcu.

"Pozivamo roditelje da dovedu djecu. Tu će biti stručna lica koja će raditi sa njima putem različitih kreativnih radionica. Važno je da će naš partner donator opremiti i obdanište u skladu sa evropskim standardima, što se tiče enterijera", rekla je Vidovićeva.

Projekat finansira EU sa svojim partnerima. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije