Gradovi

Obnova srpskih kuća u Sanskom Mostu i Bosanskom Petrovcu

Obnova srpskih kuća u Sanskom Mostu i Bosanskom Petrovcu
Obnova srpskih kuća u Sanskom Mostu i Bosanskom Petrovcu

BOSANSKI PETROVAC, SANSKI MOST- Ministar za izbjeglice i raseljena lica RS Davor Čordaš i načelnik opštine Bosanski Petrovac Zlatko Hujić potpisali su danas ugovore o obnovi i izgradnji stambenih jedinica za 13 srpskih povratničkih porodica u tu opštinu u vrijednosti od oko 380.000 KM.

Čordaš je rekao novinarima nakon potpisivanja ugovora da kuće za ta lica tek treba da se grade, te da sada slijedi odabir izvođača radova.

"Vjerujem da će gradnja tih objekata početi na proljeće i ovo što smo danas uradili je značajan korak za ove ljude, a u izgradnji tih objekata učestvovaće i opština na polju infrastrukture", naveo je Čordaš.

On je dodao da je riječ o kreditnim sredstvima iz Projekta rekonstrukcije stambenog fonda /SAF/, koji se finansira kreditom iz Saudijske Arabije.

Hujić je izrazio uvjerenje da će te kuće biti izgrađene u roku od nekoliko mjeseci od početka izgradnje, dodajući da će opština na sebe preuzeti poslove vezane za izdavanje dozvola, kao i obezbjeđenje priključaka na vodu i struju.

On je dodao da je riječ o 13 korisnika srpske nacionalnosti, od kojih neki žive na području te opštine, a neki ne, ali žele da se vrate, te da ovaj projekat ima i svoju humanitarnu dimenziju.

Čordaš je danas i u Sanskom Mostu potpisao ugovor za obnovu i izgradnju stambenih objekata za 28 korisnika u vrijednosti od oko 850.000 KM.

Ugovore sa korisnicima potpisali su Čordaš i načelnik Sanskog Mosta Mustafa Avdagić.

Zahvaljujući ovom projektu svoje stambeno pitanje riješiće 28 porodica koje su danas potpisale ugovore o izgradnji kuća, a ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi 850.000 maraka.

Projektom SAF predviđeno je stambeno zbrinjavanje 917 porodica iz BiH kreditnim sredstvima Saudijske Arabije oko 22 miliona KM.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije