Gradovi

Obnovljena zgrada muzičke škole u Bijeljini

Obnovljena zgrada muzičke škole u Bijeljini
Obnovljena zgrada muzičke škole u Bijeljini

BIJELJINA - Zgrada Muzičke škole "Stevan Stojanović Mokranjac" u centru Bijeljine, nakon više od tri decenije, dobila je novu fasadu i novi krov, izjavio je Srni direktor ove škole Igor Đukanović.

Prema informaciji koju je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske dobilo od UNDP-a, 40.000 KM za obnovu Muzičke škole obezbijeđeno je iz programa Evropske unije za oporavak od poplava.

"S obzirom da tokom sanacije može doći do dodatnih izdataka, moguće je da u određenim slučajevima dođe do odstupanja od prvobitno predviđenog iznosa", navode u Ministarstvu.

Prema dokumentima sačuvanim u Muzeju Semberije, zgrada u kojoj se od 1953. godine nalazi Muzička škola sagrađena je namjenski za Prvu srpsku štedionicu 1908. godine i nalazi se pod zaštitom Zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa Republike Srpske.

Bijeljinska Muzička škola ove godine obrazuje 450 učenika u osnovnoj i srednjoj školi na devet odsjeka - za harmoniku, klavir, violinu, gitaru, flautu, violu, violončelo, solo pjevanje i na teoretskom odsjeku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije