Gradovi

Obustavljena izgradnja Akva parka u Višegradu

Obustavljena izgradnja Akva parka u Višegradu
Obustavljena izgradnja Akva parka u Višegradu

VIŠEGRAD - Izgradnja Akva parka u Višegradu danas je obustavljena, jer projekat nema odobrenje za gradnju, rekla je opštinski urbanističko-građevinski inspektor LJiljana Ćiković

Ona je navela da su izdati lokacijski uslovi i da su građevinski radovi, čiji je izvođač preduzeće "Romanijaputevi" sa Sokoca, a investitor opština Višegrad, počeli 7. juna, što je i uvedeno u građevinski dnevnik.

Ćikovićeva je rekla da je ovo njen prvi izlazak na gradilište i da urađen zapisnik, dok će rješenje o obustavljanju radova naknadno biti urađeno.

Šef gradilišta Bogdan Đukanović rekao je da za ovaj projekat postoji ugovor i tender, te da su radovi bili u toku, iako je bilo prekida zbog kolektora, podzemnih voda i kanalizacija.

"U građevinskom dnevniku smo to evidentirali i kada su se stekli uslovi radovi su nastavljeni", rekao je Đukanović i dodao da je završeno oko 50 odsto radova.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je projekat "Akva park" počeo da se realizuje bez riješenih imovinskih odnosa i građevinske dozvole, te da nema ekonomsku opravdanost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije