Gradovi

Očekuje se konsenzus o raspodjeli PDV-a

Očekuje se konsenzus o raspodjeli PDV-a
Očekuje se konsenzus o raspodjeli PDV-a

TESLIĆ - Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić izrazila je nadu će se zaključci Skupštine Saveza opština i gradova Republike Srpske oko modaliteta nove raspodjele PDV-a zasnivati na konsenzusu svih učesnika današnje sjednice.

Rešićeva je ukazala da su trenutno aktuelna dva modaliteta da se pomogne najugroženijim opštinama Republike Srpske, koje su primjenom odluke o učešću opština i gradova u prihodima od indirektnih poreza i načinu raspoređivanja tih prihoda, izgubile 2.000.000 KM i nalaze se u nepovoljnom položaju.

"Jedno od mogućih prihvatljivih rješenja je i prijedlog da se dio tih sredstava obezbijedi solidarnim izdvajanjem od opština koje su dobile više novca, a da dio da Vlada Republike Srpske", rekla je Rešićeva novinarima prije održavanja sjednice Skupštine Saveza opština i gradova Republike Srpske u Banji Vrućici, kod Teslića.

Rešićeva je istakla da će zaključke sa današnje sjednice Skupštine Saveza opština i gradova Republike Srpske prenijeti Vladi Republike Srpske. 

Ona je ukazala da je problem nastao usljed nedostatka nove raspodjele PDV-a nakon novih rezultata popisa građana.

Skupštini Saveza opština i gradova Srpske prisustvuju gradonačelnici, načelnici opština ili njihovi predstavnici iz svih jedinica lokalne samouprave u Republici Srpskoj.   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije