Gradovi

Od kada svjedoči rijetko ga viđaju u javnosti: Petrović izbjegava javne skupove

Od kada svjedoči rijetko ga viđaju u javnosti: Petrović izbjegava javne skupove
Od kada svjedoči rijetko ga viđaju u javnosti: Petrović izbjegava javne skupove

DOBOJ - Od kada je u Sudu BiH počelo unakrsno ispitivanje Obrena Petrovića, gradonačelnika Doboja, kao svjedoka Tužilaštva BiH, prvi čovjek grada se sve rjeđe pojavljuje u ovdašnjoj javnosti.

Umjesto njega, na javnim skupovima Gradsku upravu predstavlja njegov zamjenik Nebojša Marić, a sve češće i Miloš Bukejlović, kao i Murvet Bajraktarević, potpredsjednik, odnosno predsjednik Skupštine grada.

Obilježavanje treće godišnjice katastrofalnih poplava prošlo je bez gradonačelnika, pa su se prisutnima u sali Skupštine grada, a kasnije i medijima obratili Nebojša Marić i Murvet Bajraktarević. Takođe, nije se pojavio ni na nekim izložbama i sajmovima na koje je bio pozvan. O ovoj temi i nama je bio nedostupan za komentar.

U opoziciji gradonačelniku zamjeraju ne samo što ne dolazi na sjednice Skupštine grada, nego što izbjegavanjem prisustva u javnosti udaljava potencijalne investitore od Doboja.

"Mene zanima gdje je gradonačelnik bio kada je dolazila delegacija iz 'Preventa'? Ljudi su došli, ali nisu mogli da se sastanu s njim jer on tada nije bio u Doboju. Zar mi ne bi trebalo da privlačimo investitore, a ne da im tako zatvaramo vrata?", zapitao je Vedran Gligorić, odbornik SP-a.

Potpredsjednik Skupštine grada Miloš Bukejlović Gradsku upravu je predstavljao na Đurđevdanskim trkama, a početkom ove sedmice posjetio je i matičnu biblioteku.

Dan kasnije Petrović je organizovao prijem za petogodišnju djevojčicu koja je svojim crtežom osvojila drugo mjesto na konkursu Ministarstva porodice, omladine i sporta RS na temu "Moja porodica", ali o tome su izvještavali samo mediji koji se finansiraju iz gradskog budžeta.

Gradonačelnik koji je susret s medijima izbjegao i na obilježavanju osme godišnjice ubistva Branislava Garića, potpredsjednika SDS-a, svojevremeno se požalio u Sudu BiH da "trpi pritiske medija, prijetnje na društvenim mrežama, čak i prijetnje likvidacijom u komentarima na portalima".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije