Gradovi

Odbornici nisu dobili sertifikate

Odbornici nisu dobili sertifikate
Odbornici nisu dobili sertifikate

PRIJEDOR - Centralna izborna komisija /CIK/ BiH nije do danas dostavila sertifikate za dva nova odbornika Skupštine grada Prijedora, koji bi u lokalni parlament trebalo da uđu nakon što su ranija dva odbornika dobila mandate u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

"Verifikovanje njihovih mandata bilo je na dnevnom redu današnje sjednice, ali s obzirom da još nismo dobili sertifikate od CIK-a BiH, mi to danas ne možemo učiniti, a novi odbornici mogu prisustvovati zasjedanju, ali bez prava na diskusiju i glasanje", rekao je predsjednik Skupštine grada Prijedora Sead Jakupović. 

Verifikaciju mandata čekaju odbornici Ranko Anđić iz DNS-a i Brane Radanović koji je povjerenje građana zadobio na listi SDS-a na lokalnim izborima 2012. godine, ali je u međuvremenu postao član DNS-a.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić čestitao je novim odbornicima mandat, kao i mandate u Narodnoj skupštini Republike Srpske za odbornike DNS-a Duška Ivića i SDS-a Dušana Berića na čije će mjesto u lokalnom parlamentu doći novi odbornici. 

"Zadovoljstvo nam je da su dva odbornika iz Prijedora sada poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske. To znači da imamo kvalitetne ljude kojima su građani dali povjerenje da obavljaju dužnost poslanika u republičkom parlamentu i očekujem od njih da daju doprinos razvoju Prijedora", rekao je Pavić na sjednici Skupštine grada.

Odbornik DNS-a Duško Ivić, koji je poslanički mandat u parlamentu Republike Srpske dobio na mjestu Marka Pavića, bio je ranije šef Kluba odbornika DNS-a u Skupštini grada Prijedora, te je danas predsjednik Skupštine grada Prijedora Sead Jakupović obavijestio parlament da će tu dužnost ubuduće obavljati Goran Predojević, a da će njegov zamjenik biti Dragan Bojanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije