Gradovi

"Odigitrija" osniva i umjetničku radionicu

BIJELJINA - Nakon uspješnog devetogodišnjeg rada Škola ikonopisa "Odigitrija" Eparhije zvorničko-tuzlanske u Bijeljini osniva i Umjetničku radionicu.

Iz "Odigitrije" je najavljeno da će zbog velike zainteresovanosti za ovu umjetničku radionicu upis učenika trajati do kraja aprila.

Cilj Umjetničke radionice je da, osim ikonopisa, omogući izučavanje i drugih vidova likovnog izražavanja i prenošenje znanja i vještina na učenike iz crtanja, slikanja i modelovanja na različitim nivoima, u zavisnosti od uzrasta, postojećeg znanja, talenta i interesovanja.

Nastavni plan i program prilagođen je uzrastu učenika i obuhvata tri nivoa složenosti - od prvog do petog razreda osnovne škole, od petog do devetog razreda osnovne škole i za srednjoškolski uzrast, studente i starije polaznike.

Iz Uprave "Odigitrije" navode da će učenici na dan upisa priložiti svoje radove na procjenu i na osnovu te procjene biće upućeni na nivo koji im najviše odgovara.

U Umjetničkoj radionici nastavu će izvoditi stručni nastavnici u ateljeu Škole ikonopisa "Odigitrija", dva časa sedmično.

Za najmlađi uzrast čas će trajati 60 minuta, za starije učenike 90 minuta, a za srednjoškolce i starije 120 minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije