Gradovi

Održani 'Dani bilećkih proizvoda i stvaralaštva'

Održani 'Dani bilećkih proizvoda i stvaralaštva'
Foto: Ilustracija | Održani 'Dani bilećkih proizvoda i stvaralaštva'

BILEĆA - Proteklog vikenda u Bileći je održana tradicionalna manifestacija "Dani bilećkih proizvoda i stvaralaštva", koju je pratilo i osmo okupljanje bivših pitomaca Škole rezervnih oficira pješadije, koja je sredinom juna prije 61 godinu bila formirana u ovom hercegovačkom gradiću.

Manifestaciju je otvorio Radovan Vuković, poslanik Narodne skupštine Republike Srpske iz Bileće, naglasivši da samo dobra i kvalitetna ponuda može privući brojne učesnike iz RS i regiona, a Bileća je u tome uspjela.

I Miljan Aleksić, načelnik opštine Bileća, istakao je da je Bileća još jednom dokazala da je pravi domaćin i da, osim gostoprimstva, posjeduje i brojne druge kvalitete koje drugi nemaju, poput zdrave hrane i hercegovačkog kamena, koji se u budućnosti mogu mnogo bolje iskoristiti u privrednom razvoju. Manifestacija je okupila oko devedeset izlagača iz prehrambene, tekstilne i metalske industrije iz BiH, Srbije i Crne Gore, a u sklopu programa je organizovana čuvena cicvarijada, čiji pobjednik je bila Bilećanka Anđelka Vuković.

Na manifestaciji su i osuđenici, koji su na odsluženju zatvorskih kazni u Foči i Banjaluci, predstavili svoje proizvode, ručne radove i usluge iz oblasti dizajna i umjetnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije