Gradovi

Ogorčeni na Petrovića zbog turskih opština

Ogorčeni na Petrovića zbog turskih opština
Ogorčeni na Petrovića zbog turskih opština

DOBOJ - Ukoliko ne bude održana vanredna sjednica Skupštine grada Doboj i ne bude poništena Odluka o pristupanju u članstvo Zajednice opština turskog svijeta, u roku od sedam dana biće pokrenuta peticija za opoziv gradonačelnika Obrena Petrovića i organizovani masovni protesti ispred zgrade Administrativne službe grada, najavili su članovi Gradske boračke organizacije (GBO) Doboj.

"Učešće će uzeti sve mjesne boračke organizacije uz animiranje kompletnog stanovništva Doboja i preduzeti druge radikalne mjere ako ovo ne bude ispoštovano", kaže Zoran Bijelić, predsjednik Predsjedništva GBO.

Miladinko Kovačević, predsjednik Skupštine GBO Doboj, kazao je da je neodgovorno "pobuđivati emocije onih koji su za ovu državu i ovaj grad dali nešto najmilije, nezahvalno je pobuđivati emocije onih koji su dali dio sebe, a pogotovo nezahvalno gaziti po onima koji su svoj život dali u temelje grada Doboja".

Sa ulaskom Doboja u Zajednicu opština turskog svijeta ne slažu se ni u Organizaciji porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila regije Doboj jer je "svaka stopa ovdje zalivena krvlju".

 "Mi smo armirali RS i uzduž i poprijeko kostima naših najmilijih i ne može se pljuvati po tome. Po čijem scenariju mi stupamo u savez", izjavio je Drago Jović, predsjednik ove organizacije.

Iz Administrativne službe grada poručili su da ni oni, kao ni Skupština grada nisu dobili zvaničan zahtjev Gradske boračke organizacije za održavanje vanredne sjednice Skupštine.

 "Ukoliko dođu ti zahtjevi od strane GBO, sigurno je da ćemo mi to razmotriti i da će se Gradska uprava i Skupština grada odrediti kako će djelovati po tim pitanjima", kaže Zdravko Đuričić, službenik za informisanje.

Gradonačelnik Petrović je najavio da će ulaskom u ovu zajednicu Doboj kroz razne projekte moći da računa na pet miliona KM.

 

  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije