Gradovi

Ogromna šteta na radnoj jedinici Elektrodistribucije u Čelincu

Ogromna šteta na radnoj jedinici Elektrodistribucije u Čelincu
Ogromna šteta na radnoj jedinici Elektrodistribucije u Čelincu

BANJALUKA - Radna jedinica "Elektrodistribucije" u Čelincu u poplavama je pretrpjela ogromnu štetu i biće neophodno graditi novu, izjavio je Željko Kovačević, ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske.

Kovačević je, nakon današnje posjete ovoj opštini i razgovora s načelnikom Momčilom Zeljkovićem, istakao da je kompletna Radna jedinica bila vodom zbog čega je potpuno uništena, a nadljudskim naporima zaposlenih očuvano je elektrosnabdijevanje Čelinca.

"Već sam razgovarao sa direktorom 'Elektrodistribucije' Banjaluka da bi se obezbijedila sredstva za gradnju nove jedinice", naglasio je Kovačević.

On je dodao da će u Čelinac, osim u ovoj oblasti, biti potrebno još mnogo ulagati, jer su u poplavama oštećene i osnovna i srednja škola, kao i oba mosta.

"Više od 60 privrednih subjekata bilo je poplavljeno i pretrpjelo ogromnu štetu. Oštećene su i na desetine zanatskih radnji, čiji se vlasnici herojski bore da uspostave proizvodnju i vrate se normalnom životu", naveo je Kovačević.

Prema njegovim riječima, ohrabruje činjenica da je Čelinac prije nekoliko dana izgledao kao sablasni grad kroz koji je prošla elementarna nepogoda, a danas normalno funkcionše.

"Posljedice su vidljive, ali gradska uprava funkcioniše, uspostavljeni su svi drugi tokovi života i uređeno gradsko jezgro. To je rezultat jedinstva građana i lokalne uprave, koji i dalje rade na sanaciji šteta", kaže Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije