Gradovi

Okuka zasjeo u direktorsku fotelju

Okuka zasjeo u direktorsku fotelju
Foto: Ilustracija | Okuka zasjeo u direktorsku fotelju

ZVORNIK - Članovi komisije koju je imenovala Vlada RS postavili su danas dr Jovana Okuku i zvanično za v.d. direktora zvorničke bolnice.

"Primopredaja je izvršena po zakonu, ja sam legalista i mene je ovdje postavila Vlada RS, tako da moram poštovati njihovu odluku. Nisam nikakav 'uskok', tako da ova situacija polako treba da se privede kraju", kazao je Okuka za "Nezavisne".

On je pozvao kolege da se vrate na posao, te da prekinu s protestima. Podsjećamo, grupa zaposlenih je bila protiv razrješenja dosadašnjeg direktora Milorada Drljevića.

"Bolnica mora da radi, da izvršava svoje funkcije, da se brine i zbrinjava sve one kojima je pomoć potrebna. Evo, javno pozivam kolege da zaboravimo sve, da se vratimo na posao, ja im sve uvrede opraštam, nisam došao ovdje da siječem nikome glavu, ne daj bože", rekao je Okuka.

Ljiljana Ivančić, pomoćnica ministra zdravlja u resoru zdravstvene zaštite, rekla je da je razriješeni direktor Drljević blagovremeno obaviješten o primopredaji, ali da je informisao komisiju da neće prisustvovati.

"Komisija je napravila službenu zabilješku da Drljević nije prisustvovao primopredaji", rekla je Ivančićeva, koja je predstavnik ove komisije.

Ona je istakla da je komisija imala uvid u dokumenta koja su predmet primopredaje, podsjetivši da je to uvid u finansijske kartice, bruto bilans sa stanjem na taj dan i spisak sudskih sporova, odnosno sve ono što je uobičajeno kod procedura primopredaje dužnosti.

Na sastanku komisije rečeno je da ukupni troškovi bolnice od 1. januara do 23. oktobra iznose oko 7,2 miliona KM, a ukupni prihodi u istom periodu oko sedam miliona.

Okukinom postavljanju na čelo bolnice prethodila je napeta situacija. Oko pola devet juče u krugu bolnice pojavila su se i dva policajca. Iz policije su rekli da su njihovi službenici došli preventivno.

"Ništa zvanično nije prijavljeno, u smislu da je došlo do narušavanja reda i mira, policija je tu preventivno kako bi sve proteklo u najboljem redu i sačuvalo se stanje bezbjednosti", kazao je Miljan Bobar, portparol Policijske uprave Zvornik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije