Gradovi

Okupljanje na izletištima, uz rijeke

Okupljanje na izletištima, uz rijeke
Okupljanje na izletištima, uz rijeke

BIJELJINA - Većina građana Bijeljine tradicionalnim okupljanjem na bijeljinskim izletištima, uz rijeke Drinu i Savu, danas obilježava Međunarodni praznik rada, a veliki broj njih koristi ovaj praznik da uz roštilj u svojim domovima okupi porodicu i prijatelje.

Iako su meteorolozi prethodnih dana najavljivali oblačno vrijeme s kišom, u Bijeljini je jutros sunčano, pa su na tradicionalni prvomajski uranak građani počeli da se okupljaju na izletištima u Amajlijama, Popovima i drugim vikend naseljima uz rijeke.

Građani su se, uglavnom, već juče snabdjeli mesom za roštilj, ali se kupuje i danas jer većina prodavnica radi skraćeno radno vrijeme. Ponuda je bogata, a cijene šarolike, pa se u većini supermarketa velikih trgovinskih lanaca meso može kupiti povoljnije nego inače.

Tako cijene ćevapa i pljeskavica iznose od 7,5 KM po kilogramu u pojedinim supermarketima, a u mesnicama i do 14 KM za kilogram. Pileće meso se može kupiti od četiri KM pa naviše, a crvena mesa mogu se nabaviti od 8 KM pa naviše. Za najkvalitetnije vrste mesa, poput teletine, potrebno je izdvojiti i do 20 KM po kilogramu.

Iz ekoloških udruženja pozivaju građane da sa sobom ponesu i velike kese u koje će nakon proslave odložiti smeće i tako pokazati odgovornost prema životnoj sredini.

Iz službe Hitne pomoći bijeljinskog Doma zdravlja apeluju na građane da budu umjereni u hrani i piću, a posebno oni sa povišenim krvnim pritiskom, jer se danas, uglavnom, konzumira jaka visokokalorična hrana.

Tokom noći Hitnoj pomoći javilo se ukupno 96 pacijenata, uglavnom hroničnih bolesnika, a obavljeno je i 16 kućnih posjeta.

U Centru javne bezbjednosti kažu da na području ovog centra nije bilo ozbiljnijih intervencija, niti saobraćajnih nezgoda sa težim posljedicama.

Na graničnim prelazima sa Srbijom - Rača i Pavlovića most nema zadržavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije