Gradovi

Opozvan načelnik Dragan Lukač

Opozvan načelnik Dragan Lukač
Opozvan načelnik Dragan Lukač

ISTOČNI DRVAR - Dragan Lukač, načelnik opštine Istočni Drvar, opozvan je s pozicije načelnika, saopšteno je iz opštine.

Kako je rečeno, u postupku je 62 odsto građana Istočnog Drvara glasalo za opoziv, a na glasanje je izašlo 69 odsto od ukupno 108 građana ove opštine.

Vesna Aćić, predsjednik Komisije za sprovođenje postupka opoziva, je izjavila da će koverte sa 13 izjašnjavanja na nepotvrđenim listićima biti upućene u Republičku izbornu komisiju tako da bi konačni rezultati izjašnjavanja građana trebalo da budu poznati danas.

Aćićeva je navela da je jedino biračko mjesto u Šumskoj upravi u Potocima zatvoreno u 19 časova, te da je i 13 birača glasalo na nepotvrđenim glasačkim listićima.

Duško Aćić, predsjednik Skupštine opštine, istakao je da je nepovjerenje izglasano zbog toga što je, kako je istakao, Lukač kršio Zakon o lokalnoj samoupravi, nije sprovodio odluke Skupštine, nanosio je materijalnu štetu opštini, neplanirano trošio sredstva na ime šumske takse, te nije podnosio izvještaje Skupštini o svom radu, a odbijao je i saradnju sa rukovodstvom Skupštine.

Rekao je da novu skupštinsku većinu čini jedan odbornik SP-a, jedan odbornik SNSD-a, jedan odbornik DNS-a, jedan odbornik NDP-a, te dva odbornika zavičajnih socijaldemokrata. Smijenjeni načelnik je član SNSD-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije