Gradovi

Opština zaposlila kćerku Petre Živković

Opština zaposlila kćerku Petre Živković
Opština zaposlila kćerku Petre Živković

ČELINAC - Danijela Živković, nastarije dijete Petre Živković, koja je početkom avgusta poginula u poplavama, dobila je posao u Opštinskoj upravi u šalter-sali, te će tako za sestru i brata moći da obezbijedi koliko-toliko sredstava za život.

Živkovići još nemaju riješeno stambeno pitanje, te žive u Gozni, kod Čelinca, u tuđoj trošnoj vikendici u kojoj nema vode, a elektroinstalacije samo su djelimično urađene.

Danijela, koja je ove godine završila srednju školu, ranije je za "Čelinačke novine" rekla da se nada kako će joj zaposlenje biti trajno, da joj je to prvi put u životu da će u porodici stizati mjesečna plata, te da planira da štedi kako bi napravila kuću.

Momčilo Zeljković, načelnik opštine, ponudio im je alternativni smještaj u područnoj školi u Štrbama, ali su taj smještaj odbili kako bi imali svoj mir i zbog toga što su za kuću u kojoj žive emotivno vezani.

Ovoj djeci dosad su pomagali predstavnici opštine Čelinac, Centar za socijalni rad, komšije, a obišli su ih i predstavnici Humanitarnog udruženja "Sveti đakon Avakum" iz Banjaluke.

"Iza Petre je ostalo troje djece, a najstarija Danijela izdržava mlađeg brata i sestru. Oni žive sami u trošnoj vikendici u čelinačkom naselju i plaćaju kiriju. U vrijeme raspusta beru jagode i maline, te ih prodaju", rekao je Mirko Majkić, predsjednik Udruženja "Sveti đakon Avakum".

Osim Danijele, iza Petre su ostali sin Bojan, koji kreće u prvi razred srednje škole, te trinaestogodišnja Nikolina, učenica sedmog razreda.

Svi koji mogu pomoći Živkovićima mogu se obratiti lično Danijeli u zgradi opštine Čelinac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije