Gradovi

Orgulje i flauta u čast Svetog Mihovila

Orgulje i flauta u čast Svetog Mihovila
Orgulje i flauta u čast Svetog Mihovila

TREBINJE - Povodom Dana Trebinjsko - mrkanske biskupije, Svetoga Mihovila Arkanđela, u prepunoj trebinjskoj katedralnoj crkvi Male Gospe, sinoć su muzičari sa Mostarskog sveučilišta, Ivana Zrimušek - Šaravanja, pikolo i flauta, i Katja Krolo Šarac, orgulje, održali koncert klasične muzike.

"Radosna sam što ponovno, za Dan Trebinjske biskupije, nastupam u ovoj prelijepoj crkvi koju, osim ljepote, krasi i izvanredna akustičnost, pa je moj koncert time mogao samo da ostavi bolji utisak na sve prisutne", istakla ne nakon koncerta Krol Šarac, čiji je ovo treće gostovanje u trebinjskoj katedrali.

Koncert je izveden na orguljama koje su stare preko 50 godina i koje su prije nekoliko godina, kao dar župnika i vjernika mjesta Gerolfinga u Bavarskoj, Njemačka, stigle u trebinjsku katedralu, a novost je što je na ovogodišnjoj proslavi, orguljaško izvođenje po prvi put praćeno falutom.

Proslava Dana Svetog Mihovila se nastavlja i u nedjelju svetim misnim slavljem u katedralnoj crkvi Male Gospe koje će predvoditi župnik trebinjski, don Milenko Krešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije